zondag 22 januari 2012

Afstudeerstage Replenishment: forecasting verkoopverwachting promotie-artikelen Kruidvat & Trekpleister (HBO/Universitair) - A.S. Watson Health & Beauty Benelux, midden van het land: Renswoude

Een interessante afstudeeropdracht voor een universitaire of HBO student met een statistische afstudeerrichting (bijvoorbeeld economie, econometrie, marketing-wetenschap of bedrijfskunde) bij �s werelds grootste retailer in Health & Beauty. Door jouw onderzoek zijn wij beter in staat de inkoop en voorraad van onze actie-artikelen af te stemmen op de werkelijke verkoop. Een opdracht waarin je in aanraking komt met verschillende disciplines: inkoop, marketing, logistiek en de winkels.

In deze uitdagende afstudeeropdracht doe je onderzoek naar de verkoopverwachtingen van promotie-artikelen in onze winkels van Kruidvat en Trekpleister. Je maakt hiervoor een adviesrapport en een presentatie van de onderzoeksresultaten en aanbevelingen op basis van literatuuronderzoek, analyse van promoties in het verleden en interviews met diverse personen van onder meer de afdelingen Inkoop, Marketing, Reclame, Replenishment en Commerci�le Planning van Kruidvat en Trekpleister. De resultaten van jouw onderzoek zullen binnen onze organisatie worden gebruikt als uitgangspunt voor een verkoopverwachting die aansluit bij de werkelijke verkoop van actie-artikelen. Jouw onderzoek gaat in op de volgende onderwerpen:

-   de processen die ten grondslag liggen aan de inschatting van de verkoopverwachtingen;
-   de (combinatie van) variabelen die van invloed zijn op de verkoopverwachtingen;
-   de beheersaspecten die nodig zijn om een juiste verkoopverwachting voor de toekomst te borgen.

De opdracht is per direct voor een periode van 6 maanden.

jewelry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten