zondag 22 januari 2012

Stage / Afstudeeropdracht: Analyse juridische haalbaarheid lokale smart grids B2B segment (Universitair) - Cofely Nederland NV, Arnhem, Dordrecht of Wormerveer

Doelstelling van de opdracht
Cofely concentreert zich onder andere op de realisatie van lokale smart grids binnen de Business-to-Business omgeving. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de realisatie van een energie infrastructuur voor een bedrijventerrein. Momenteel is de focus van overheid en universiteiten echter zeer sterk op de Business-to-Consumer omgeving en wordt de B2B markt onderbelicht. Vanuit een juridisch perspectief levert de B2B omgeving zeer actuele juridische uitdagingen op t.a.v. het energierecht. Doelstelling van deze opdracht is een kader te scheppen waarin DBFM-contracten (Design, Build, Finance & Maintain) t.a.v. Smart Grids juridisch worden geanalyseerd, de grootste uitdagingen inzichtelijk worden gemaakt en mogelijke oplossingen worden aangedragen. In deze opdracht komen diverse aspecten t.a.v. energierecht aan bod, welke van grote invloed zijn op de haalbaarheid van lokale smart grids, zoals:
- introductie van de nieuwe Nederlandse electriciteitswet;
- discussie over het leveren van stroom �achter de meter�;
- wetgeving (artikel 15 huidige electriciteitswet) t.a.v. particuliere netten;
- ESCO (Energy Service Company).

Werkzaamheden naast de opdracht
De opdracht wordt in samenwerking met een lopend promotieonderzoek aan de TU/Eindhoven uitgevoerd, het publiceren van gezamenlijke wetenschappelijke en/of vaktechnische publicaties is onderdeel van deze afstudeeropdracht.
Werkzaamheden vinden plaats onder begeleiding van de groep Business Development van Cofely Smart Grid Solutions en een bedrijfsjurist vanuit de holding Cofely Nederland.

jewelry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten